Van slachtoffers van seksueel geweld helden maken

Een ingrijpende, negatieve ervaring in je leven omzetten naar iets heel positiefs. Daar is veel kracht voor nodig. Zeker als het om slachtoffers van seksueel geweld gaat. Diegenen die dat kunnen, zijn onze ware helden! Het zijn de buddy’s van Lofly, die letterlijk het onderwerp bespreekbaar maken met andere slachtoffers omdat ze het zelf ook hebben meegemaakt.

Niets meer wegzwijgen, heel worden

Seksueel geweld is niet alleen iets wat vrouwen overkomt. Het kan bij elke gender voorkomen. Mannen worden helaas geleerd om niet te huilen, maar veel stoerder is het om je beschadigingen aan te pakken. Het kan bij elke gender voorkomen. Bij seksueel geweld is vaak de omgeving ervan op de hoogte, maar toch wordt het verzwegen en verdwijnt het in de doofpot. De slachtoffers die het overkomt kunnen daarom vooral heel worden als zij met mensen kunnen praten die hetzelfde hebben meegemaakt. Ze versterken elkaar, omdat ze elkaar zonder vooroordelen begrijpen. 

Buddy’s zijn hard nodig!

Een ander helpen, daar doe je het voor. Maar vergeet ook jezelf niet. Het levert je veel op. Elke buddy die zich bij ons aanmeldt wordt getraind en krijgt intervisie door een psycholoog. Jezelf kunnen zijn en je hart openen voor anderen, kan namelijk alleen als je er zelf ook klaar voor bent. Op die manier kun je je gaan richten op positiviteit.


Wil je zelf ook weten of buddy zijn iets voor je is? Neem dan hier contact met ons op. Heb je nog twijfels? Kijk dan naar de ervaringen van andere buddy’s in deze video.

Hoe werkt het?

Mensen die te maken hebben gehad met seksueel geweld melden zich aan op de website. Natuurlijk wordt hierbij hun privacy gerespecteerd. Vervolgens worden zij uitgenodigd voor een intake gesprek en gaat Lofly advies op zoek naar een match. Voorwaarde is altijd dat er een ‘klik’ moet zijn met de buddy. Die ontstaat meestal wel door met elkaar in contact te komen.


Buddy’s stellen zich overigens beschikbaar voor minimaal 4 uur per week, tegen een kleine vergoeding, maar werken vooral vanuit hun hart.

Van binnenuit groeien

Door jezelf aan te sluiten bij Lofly is de kans groot dat jij als slachtoffer of buddy onze volgende held bent. Elk verhaal is waardevol en kan een ander helpen. De organisatie groeit van binnenuit – niet door strategie of visie van het management, maar omdat we met z’n allen in staat zijn om een negatieve ervaring 360 graden om te keren zodat mensen weer positief in het leven staan en op elkaar vertrouwen.

Het mooie Lofly Buddy project wordt gefinancierd door de Gemeente Rotterdam.