Over Lydia

Ik ben blij dat je mijn pagina bezoekt omdat we veel gemeen hebben. Of je bent een slachtoffer/survivor van seksueel misbruik en seksueel geweld, of je hebt een familielid of vriend(in) die dit heeft meegemaakt, of je bent een hulpverlener die de schouder wil zetten onder de problematiek die het gevolg is van seksueel geweld of misbruik. Of je bent geïnteresseerd in dit onderwerp en wil er graag meer over lezen, dat kan natuurlijk ook.

Welkom.

Lydia Brewster - Lofly Advies - Hulp na seksueel misbruik

Net als (te) veel mensen in onze samenleving ben ik slachtoffer geweest van seksueel geweld en seksueel misbruik. Lange tijd heb ik daar niets over willen zeggen omdat ik liever geen slachtoffer wilde zijn. Er rust een groot taboe op seksueel misbruik. Niemand wil daarmee geassocieerd worden. Want het is zielig, niet cool, stigmatiseert en roept diepe schaamte op en een alles verterende schuldgevoel. Ik noem mezelf liever een survivor, dat klinkt krachtig toch? Al die ellende die ik achter me heb gelaten. Ik ben een ware held in mijn eigen verhaal geweest en mag nu het stof van me afslaan. En uitrusten.

Na verloop van tijd was het weer tijd om verder te gaan. Dus krabbelde ik overeind en ging als een heuse explorer op onderzoek uit: hoe zorg ik ervoor dat ik niet meer in die heftige golven die PTSS veroorzaakte terecht kom? Hoe versla ik schuld en schaamte en hoe kan ik anderen daarbij helpen? Seksueel misbruik blijft deel uitmaken van je leven. Het kan jammer genoeg niet uit je herinneringen geknipt worden. Maar het kan wel de plek gegeven worden dat het verdient, namelijk het verleden. Het is mijn missie om ouders, leerkrachten en professionals alert te maken op de signalen en gevolgen van seksueel misbruik omdat deze verschrikkelijke ervaring het leven van kinderen tot op oudere leeftijd zeer negatief kan beïnvloeden. Het is ook mijn missie om jongeren en volwassenen met ondersteuning van buddy’s een luisterend oor te bieden.

Ik help jou graag verder. Juist wanneer jij zo’n ervaring hebt meegemaakt, zorgen we ervoor dat deze achter je blijft. Ook wanneer je iemand wilt helpen, kom ik graag met je in contact. Vul het contactformulier in, zodat ik spoedig contact met jou op kan nemen.

Jouw bericht