Workshops empowerment

Er zijn verschillende workshops om jou te helpen. Elke workshop heeft weer een eigen doel. Onderaan vind je ook workshops voor kinderen.

Lofly advies - coaching na seksueel misbruik

In vier stappen uit de put

Iedereen zit wel eens in de put. Hoe diep jouw put is ligt aan de oorzaak daarvan en aan jouw persoonlijke situatie. Over het algemeen lukt het binnen redelijke termijn(afhankelijk van de oorzaak) om al dan niet met hulp eruit te komen.

Voor mensen die het slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik of een andere trauma is het een grote uitdaging om uit eigen kracht uit de put te komen. Ze voelen zich verlamd en gaan gebukt onder schuld en schaamte. Het gevolg hiervan is dat erg veel energie gaat naar het vechten tegen deze slopende emoties, waardoor de klim uit de put een zware uitputtingsslag is. In de workshop worden er vier stappen genoemd die een belangrijke basis kunnen vormen om op succesvolle wijze uit die put te stappen en om niet daarin terug te glijden.

Effectiviteit

De workshop is voor iedereen die het maximale uit het leven en uit zichzelf wil halen. We gaan in 3,5u aan de slag. Je zult aha momenten hebben en veel handvatten aangereikt krijgen die je kunt gebruiken in het dagelijks leven.

Eerstvolgende workshop

Informeer naar onze data door ons te mailen.

Talk to me

Voor de meeste mensen is praten over alledaagse zaken geen al te groot probleem. Praten over traumatische gebeurtenissen doen we echter liever niet. Omdat we anderen er niet mee lastig willen vallen. Omdat we de aandacht niet op onszelf willen vestigen.

In deze workshop gaan we onze gedachten en wat ons is overkomen toevertrouwen aan het papier. Het mooie daarvan is dat je al je boosheid, verdriet, verontwaardiging of liefde erin kan stoppen. Je put dus uit je eigen verhaal en haal inspiratie uit hoe je je erover voel. Je krijgt tips en trucs om je persoonlijke verhaal op een mooie en krachtige wijze te verwoorden. Je leert ook om het op een pakkende wijze voor te dragen.

Deze workshop is bestemd voor alle mensen die op een creatieve manier hun hart willen luchten.

Eerstvolgende workshop

Informeer naar onze data door ons te mailen.

Deskundigheidsbevorderingen
Seksueel Misbruik

Deskundigheids-bevorderingen
Seksueel Misbruik

Seksueel misbruik leidt tot ernstige psychische en fysieke klachten. Tot op latere leeftijd zijn de gevolgen daarvan nog te zien in het gedrag en de omstandigheden van de volwassene.

Praten over seksueel misbruik is nog steeds een groot taboe. Slachtoffers durven er niet over te praten en schamen zich. Familie en vrienden zijn van mening dat je er al ondertussen overheen moet zijn. Hulpverleners vinden het lastig om ernaar te vragen. De samenleving doet aan victim blaming.

In deze workshops/deskundigheidsbevorderingen worden de gevolgen en signalen van seksueel misbruik belicht vanuit het perspectief van een survivor. Het doel is om de bewustwording te vergroten en om alert te zijn op signalen die op seksueel misbruik kunnen wijzen.

Seksueel misbruik in families

Gevolgen seksueel misbruik: PTSS

Workshops voor kinderen

Maak herrie dan word je gehoord

In een voorstelling van 1,5 uur wordt verteld wat het effect is van niet goed luisteren naar kinderen. Dit heeft namelijk gevolgen voor verdere leven van het kind/ volwassene. Soms krijgen kinderen geen kans om hun verhaal kwijt te vertellen. Dit is vooral dramatisch als het gaat om slachtoffers van seksueel misbruik. Als er niet echt geluisterd wordt, zullen deze kinderen/ volwassenen zich voornamelijk richten op het zich verdedigen tegen vooroordelen en onbegrip. En zullen zij op andere gebieden van het leven zoals carrière en opvoeding niet goed hun weg kunnen vinden.

Interactief: de kinderen gaan aan de slag om in 5 zinnen op te schrijven wat ze bezighoudt. Daarna worden ze voorgedragen in de vorm van een rap. Als de locatie het toelaat zal de talkingdrum worden bespeeld anders zullen de teksten op een andere wijze worden begeleid.

Het praatstokje

Het Praatstokje is een sociale en communicatief vaardigheidsprogramma voor alle leerlingen van groep 1 t/m groep 8 van het regulier en speciaal basisonderwijs. In deze workshop worden kinderen aangemoedigd om over taboe onderwerpen te praten. Ze leren dat hun lichaam van hen is en dat niemand daaraan mag komen zonder toestemming. Ze leren onderscheid te maken tussen seksueel gezond gedrag en ongezond gedrag en leuke en niet leuke geheimen. Tenslotte leren ze een veilige cirkel van betrouwbare personen om zich heen te verzamelen. Interactief: de kinderen versieren een eigen praatstokje.

Referenties

Referenties

Geen enkele vorm van geweld is acceptabel. Toch hebben we er helaas mee te maken. Heb je een vraag over mijn workshops? Neem gerust contact met mij op. Ik zorg er dan voor dat je hier spoedig een antwoord op krijgt.

Jouw bericht